Οικολογία

Το ξύλο και άλλα υλικά που προέρχονταν από φυτά ή και από ζώα ήταν τα πρώτα καύσιμα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί και να μαγειρέψει.

Με τον όρο βιομάζα εννοούμε οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο (όπως είναι τα καυσόξυλα και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κλπ.).

 

Η βιομάζα είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας γιατί είναι στην πραγματικότητα αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια που δεσμεύτηκε από τα φυτά κατά τη φωτοσύνθεση.

Η βιομάζα για παραγωγή ενέργειας περιλαμβάνει :

  • υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών (άχυρο, βαμβακοστελέχη, κλαδοδέματα, κλπ) και υλοτομιών
  • απόβλητα κτηνοτροφικών μονάδων
  • υπολείμματα μονάδων επεξεργασίας γεωργικών, δασικών και ζωικών προϊόντων όπως πυρήνες φρούτων, πυρηνόξυλο, πριονίδια, υπολείμματα σφαγείων κλπ.
  • ενεργειακές καλλιέργειες
  • αστικά απόβλητα και το οργανικό τμήμα των αστικών απορριμμάτων


H αξιοποίηση της βιομάζας για παραγωγή ενέργειας παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα καθώς είναι υλικό ανεξάντλητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εφαρμογών (παραγωγή θερμότητας, ηλεκτρικής ενέργειας, μεταφορές), σύμφωνα με τη ζήτηση. Ακόμη, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την καύση της, δεσμεύεται και πάλι από τα φυτά με τη φωτοσύνθεση, θεωρείται καύσιμο φιλικό στο περιβάλλον και ουδέτερο σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

 

Επικοινωνία
Τηλέφωνο
+30 694 32 46 358

+30 694 61 28 342


Email
niberfp@gmail.com
eco-friendly-200


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας email και λάβετε προσφορές και νέα προϊόντα.